Basisstappen in laparoscopische chirurgie

Feb 10, 2019
[[TitleContent]]

(1) positie

De positie van de lithotomie van de blaas is eenvoudig om het paleis op te tillen. Als u het paleis niet hoeft op te tillen, kunt u ook de liggende positie kiezen. Omdat de bekkenholte moet worden blootgesteld tijdens de operatie, wordt de kop meestal op een lage positie genomen.

(2) anesthesie

De eerste keuze is algemene anesthesie.

(3) Vaststelling van pneumoperitoneum

Kooldioxide, abdominale druk 12-15 mmHg

(4) Incisie selectie en plaatsing van de trocar

De eerste punctie kan worden geselecteerd tussen de navel of de navel en het hartvormig proces. De navelstrenginsnijding kan worden geselecteerd uit de boven- en onderranden van de navelstreng of de centrale navelstreng. Op de traditionele manier wordt het pneumoperitoneum gebruikt om het pneumoperitoneum te vormen en vervolgens door te prikken met een punctie-apparaat met een diameter van 10 mm. Twee tot vier punctiecanules met een diameter van 5-10 mm werden geplaatst onder het laparoscopische directe zicht aan beide zijden van het onderste ponton en er werd een operatie uitgevoerd. U kunt ook in één stap een visueel punctie-apparaat voor punctie, pneumoperitoneum, punctie en plaatsing van de camera gebruiken.

(5) Plaats de baarmoeder

Voor gehuwde laparoscopische chirurgie moet een baarmoedertoestel worden geplaatst om de operatie te vergemakkelijken, en verschillende baarmoederapparaten worden geselecteerd op basis van verschillende operaties.

(6) intra-operatieve monitoring

Levenskenmerken zoals bloeddruk, ademhaling, hartslag; bewakingspuls, zuurstofsaturatie en partiële kooldioxidedruk; intraoperatief bloedverlies