Wat is laparoscopische chirurgie?

Jan 09, 2018
[[TitleContent]]

Laparoscopische chirurgie is een nieuwe minimaal invasieve methode, die een onvermijdelijke trend is in de toekomstige ontwikkeling van chirurgische methoden. Met de snelle ontwikkeling van industriële productietechnologie heeft de integratie van verwante disciplines een stevige basis gelegd voor nieuwe technologieën en methoden. Bovendien, door de steeds geavanceerdere operatie van artsen, veel van de voorbije open chirurgie is nu vervangen door endoscopische chirurgie, waardoor de keuze voor een operatie sterk toeneemt. De traditionele methode van laparoscopische chirurgie is om drie kleine incisies van 1 cm in de taille van de patiënt te maken. Elk wordt ingebracht door een pijpachtig kanaal genaamd "Trocar", dat door deze drie pijpleidingen zal worden uitgevoerd. De volgende procedures worden uitgevoerd met behulp van een speciaal verlengd chirurgisch instrument onder computermonitoring als dat van een open operatie.

De voordelen van laparoscopische chirurgie door de twee-gaten-methode is zeer duidelijk. In het begin is het een heel klein trauma, slechts twee kleine sneden met een klein litteken, dus het is populairder voor jonge mensen en vrouwen die bewust zijn van schoonheid. Ten tweede heeft de operatie toegang tot één mes, waardoor de schade aan het omliggende weefsel wordt geminimaliseerd en de kans op postoperatieve verklevingen wordt verkleind. Ten derde was de postoperatieve wondpijn van de patiënt aanzienlijk verminderd. Ten vierde is de tijd van ziekenhuisopname relatief korter. Sommige patiënten kunnen binnen 2-3 dagen worden ontslagen en kunnen binnen zeven dagen volledig worden hersteld en op hun werk worden gezet. Dientengevolge wordt de belasting voor patiënten aanzienlijk verminderd en neemt de omloopsnelheid van het ziekenhuisbed toe.

  De laparoscopische operatie door de twee-gaten-methode wordt momenteel gebruikt in de volgende urologische behandeling, zoals renale cystexcisie, testiculaire dropping van cryptorchidisme, hoge ligatie van de zaadader en ga zo maar door.