Wat is de trocar-1?

Feb 28, 2018
[[TitleContent]]
       Trocar is een variant vantrochar; uitFrans troquard, een wijziging vanTrois-quartsbetekenisdriekwartVanTrois"drie" enQuart"kwartaal"; eerste opgenomen deDictionnaire des Arts et des Sciences, 1694, doorThomas Corneille, jongere broer vanPierre Corneille.

      Oorspronkelijk, artsen gebruikt trocars voor het verlichten van de druk opbouw van vocht (oedeem) of gassen (opgeblazen gevoel). Octrooien voor trocars verscheen in het begin van de 19e eeuw, hoewel het gebruik ervan gedateerd terug mogelijk duizenden jaren. Door het midden van de 19e eeuw, had trocar-cannulas verfijnder geworden, zoals Reginald Southey de uitvinding van de Southey buis.

Trocars worden in de geneeskunde gebruikt voor toegang tot en de afvoer van de collecties van vloeistof zoals bij een patiënt methydrothoraxofascites.

In moderne tijden, worden chirurgische trocars gebruikt voor het uitvoeren van laparoscopische (keyhole) chirurgie. Ze worden ingezet als een middel van invoering voor camera's en laparoscopische hand instrumenten, zoals de schaar, graspers, enz., voor het uitvoeren van de operatie tot dusver uitgevoerd door een grote buik insnijding ('open' chirurgie), iets dat een revolutie heeft teweeggebracht in de patiënt zorg. Vandaag, chirurgische trocars zijn meestal een patiënt Eenpersoonsgebruik-instrument en zijn afgestudeerd van de "drie-punt" ontwerp dat gaf hen hun naam, een plat 'leerstoornissen-tip' product of iets thats volledig blade gratis. Dit laatste ontwerp biedt een grotere veiligheid van de patiënt als gevolg van de techniek gebruikt voor het invoegen van hen.

Trocar inbrengen kan leiden tot een perforating punctie wond van een onderliggende orgaan wat resulteert in eenmedische complicatie. Dus, bijvoorbeeld, een laparoscopische intraabdominal trocar inbrengen kan leiden tot fecale letsel leidt tot buikvliesontsteking of schade aan de grote bloedvaten met bloeding.


blob.png