Hoe endoscopische instrumenten reinigen en onderhouden?

Jun 10, 2017
Hoe endoscopische instrumenten reinigen en onderhouden?

1 desinfectie

Alle 1,1 endoscopische instrumenten kunnen worden gesteriliseerd met een sterilisator bij lage temperatuur (ethyleenoxide), gedrenkt in goud (2000 mg / l) en gesteriliseerd met plasma.

1.2 alle metalen instrumenten kunnen worden gesteriliseerd onder hoge temperatuur en druk (behalve plastic).

1.3 koolstofdioxide buis, lichtbron lijn, spoelpijp en ultrasone cutter lijn kan worden gesteriliseerd door plasma.

1.4, als u drijfontsmetting neemt, zou het weken de instrumentschacht moeten openen, zou het lumen met desinfectiemiddel moeten worden gevuld, zouden allerlei voorzieningsvoegen van de voeding niet met ontsmettingsmiddel of water raken.

2 gebruik

2.1 voor gebruik zorgvuldig de werking van het instrument controleren en losschroeven of loszitten, met name de flexibiliteit van de pneumoperitoneumnaald, de richting van de elektrische coagulatie scheiding forceps rotatie en of er geen elektriciteitscoagulatieverbinding is; de duidelijkheid van de laparoscoop en of er schade of scheuren zijn.

2.2 Selecteer de geschikte harde spiegel op basis van de lichtbron en selecteer de juiste elektrische coagulatielijn volgens het elektrische mes.

2.3 apparatuur en harde glazen moeten met zorg worden behandeld.

2.4 Glasvezelkabels en cameraverbindingen mogen niet buiten beschouwing worden gelaten om de bundel- of CCD-verbinding niet te onderbreken en om het ziekenhuisgebruik te bewaken.

3 postoperatieve reiniging en onderhoud

3.1, voor het reinigen van apparatuur, persoonlijke bescherming.

3.2, reinigingsapparatuur moet zo veel mogelijk worden verwijderd, afspoelen met stromend water.

3.3 maak het instrument schoon met multi-enzymenlotion, week af met een borstel, een naaldbuis van 50 ml, schrob deze schoon.

3.4 wordt gewassen met multienzyme-lotion, spoel grondig met stromend water om de enzymen, lotions en vuil in het lumen te verwijderen. Na droging met droog gaas, de holte met 50 ml naaldgasinjectie, het water legen.

3.5, glasvezel en andere pijpapparatuur, met nat gaas na het afvegen, recht op de 20-30cm schijf in een cirkel na het plaatsen, geen korting.

3.6 na het schoonmaken, controleer op schade, of gebrek aan schroeven enzovoort

3.7 indien tijdelijk zonder ontsmetting kan steenwax worden geverfd, geplaatst in een vaste kastbehoud.

4 opslag en onderhoud

Endoscopische apparatuur is de exclusieve service.

5 onderhoud

Normaal gebruik, het instrument kan verouderen, vervorming, verlies van schroeven en andere delen van het probleem. Bijvoorbeeld, de isolatie van de elektrische coagulatiehaak is verbroken, de elektrische naaldhouder is onstabiel, de snijrand van de isolatieschaar is ongunstig, de Guan Qiao keramische kop is beschadigd, de spiegelkop is gebroken, de buismantel is vervormd, enzovoort. De leiding van de verpleegster als de gevonden apparatuur eenmaal niet goed werkt, kan van invloed zijn op de werking van de artsen. De apparatuur moet tijdig worden vervangen. Alleen schade aan de apparatuur moet ook tijdig onderhoud zijn. Eerder vanwege de noodzaak om terug te keren naar de oorspronkelijke fabrikanten kunnen worden gerepareerd, dus de onderhoudscyclus is te lang, onderhoudskosten zijn te hoge factoren die ertoe leiden dat het ziekenhuis de voorkeur geeft aan het verlaten van de oude nieuwe psychologie. Met de voortdurende verbetering van het technische niveau van de holtefabrikanten in ons land, hoeft de endoscoopapparatuur niet langer naar het buitenland te worden gerepareerd en zijn de onderhoudskosten aanzienlijk lager. Aldus is de dure verspilling van endoscopische apparatuur niet langer kippenribben, de keuze van reparatie en behandeling is door steeds meer mensen geaccepteerd, waardoor de kosten van de afdeling aanzienlijk zijn verminderd.Zhejiang Geyi Medical Instrument Co., Ltd.

Adres: No. 190 Chutian Road, Xixing Street, Binjiang Zone, Hangzhou, Zhejiang, China

General Manager: Vincent Peng

Tel: + 86-571-86676308

Fax: + 86-571-86676306

Mobiel: + 86-18329110111

E-mail: geyimedical@gmail.com

www.geyi-medical.com