Reiniging en desinfectie van laparoscopische chirurgische instrumenten.

Dec 19, 2019
Reiniging en desinfectie van laparoscopische chirurgische instrumenten.

Reiniging van laparoscopische instrumenten


Reiniging van laparoscopische instrumenten is een belangrijk onderdeel van desinfectie en sterilisatie en meer dan 90% van de ziekteverwekkers kunnen worden verwijderd door ze te reinigen. Momenteel zijn er twee methoden voor het reinigen van laparoscopische instrumenten: handmatige en ultrasone automatische reinigingsmachines. Een veel voorkomende methode is handmatig reinigen.


Onmiddellijk na de operatie werd het laparoscopische instrument gedurende 10 minuten ondergedompeld in een 1: 300 neutrale multi-enzymreiniger. Het enzym kan eiwitten en organische stoffen snel afbreken, zodat restbloed, organische stoffen, slijm, enz. Niet worden gestold en geadsorbeerd op het apparaat. Het is gemakkelijk schoon te maken. Verwijder alle afneembare onderdelen, plaats ze afzonderlijk, trek elke mouwkern eruit en laat ze volledig weken. Was vervolgens elk onderdeel zorgvuldig met stromend water. De instrumenten met lumen moeten herhaaldelijk worden gewassen met een zachte borstel. De opzetborstels aan beide uiteinden moeten worden gebruikt om alle weefselresten volledig te verwijderen en ander organisch materiaal te verwijderen.


Na het reinigen, plaats het in het speciale smeermiddel van het instrument en smeer het ongeveer 2 minuten, haal het er dan uit en open de tang van elk gewricht. Het instrument met een lumen blaast samengeperst gas in het lumen met een hogedruk-luchtpistool totdat er geen vocht wordt afgevoerd, waardoor het volledig droog is. Plaats het horizontaal of hang het in een koele en droge speciale opbergkast voor toekomstig gebruik.


Behandeling van lenzen en kabels


Veeg na de operatie de bloedvlekken en vlekken op het oppervlak van de lens en verschillende draden af met een nat gaasje bevochtigd met een neutraal polyenzymreinigingsmiddel. Veeg droog met een zachte doek die water absorbeert. Bij het plaatsen van de optische kabel moet deze zonder hoekdraaiing worden geplaatst. In de speciale laparoscope-doos is het ten strengste verboden om onder een hoek te vouwen of overmatig te buigen. Het spiegeloppervlak wordt afgeveegd met een wattenstaafje of veeg het papier met de klok mee en het mag niet met een ruwe doek worden afgeveegd om schade aan het spiegeloppervlak te voorkomen en het gebruik tijdens de bewerking te beïnvloeden.


Voorzorgsmaatregelen bij het reinigen van laparoscopische instrumenten


Om het ontbreken van accessoires voor laparoscopische instrumenten tijdens het reinigen te voorkomen, omdat de laparoscopische instrumenten compact en ingewikkeld zijn, zijn veel instrumenten uitgerust met kleine accessoires. Daarom is het het beste om een filter in de schrobtank te leggen bij het demonteren en reinigen om verlies van de afvoer te voorkomen. . Bovendien zijn de koudlichtbron en de cameralens verbonden tijdens het reinigings- en desinfectieproces en kunnen niet worden uitgesloten. De hoek van de cirkel moet een stompe hoek zijn om schade aan de optische vezel te voorkomen.


Desinfectie en sterilisatie van laparoscopische instrumenten


De momenteel algemeen gebruikte methode is de veiligste en meest betrouwbare cryogene sterilisatie van waterstofperoxide plasma. Vergeleken met traditionele sterilisatiemethoden heeft het de voordelen van nauwkeurige, snelle, veilige en milieuvriendelijke sterilisatie. Het vermindert ook effectief schade aan de buikholte. De speciale persoon is verantwoordelijk voor het beheer van de sterilisator bij lage temperatuur, het plaatsen van het laparoscopische instrument in een speciale instrumentendoos, de verpakking met niet-geweven stof en het vermelden van de naam, sterilisatietijd en vervaldatum van het endoscopische instrument buiten de verpakking. De normaal geselecteerde sterilisatiemodus is de intensieve modus, die 69 minuten kan steriliseren. Tegelijkertijd houden we het systeem strikt in de gaten, controleren we de chemische instructietape en -kaart. Elke pot heeft biologische monitoring, wat zeer strikt is en inderdaad het ideale sterilisatie-effect kan bereiken.


Desinfectie van instrumenten voor laparoscopische infectiechirurgie


Volgens de huidige omstandigheden van de meeste ziekenhuizen, is er een optimale sterilisatiemethode, zodat we aan het einde voor patiënten met specifieke infecties (tbc, hepatitis B-positief) en andere infectieziekten zorgen. Volg de principes van desinfectie, reiniging en desinfectie na gebruik.


Zhejiang Geyi Medical Instrument Co., Ltd.

Adres: nr. 190 Chutian Road, Xixing Street, Binjiang Zone, Hangzhou, Zhejiang, China

Contact: Desiree Shu

Tel: + 86-571-86676323

Fax: + 86-571-86676306

Mobiel: +86 18368818685

E-mail: rita@geyi-medical.com

Website: www.geyi-medical.com

www.geyimedical.com