Reiniging van laparoscopische chirurgische instrumenten

Jul 10, 2018
Reiniging van laparoscopische chirurgische instrumenten

Het reinigen van laparoscopische chirurgische instrumenten is een belangrijke stap in desinfectie en sterilisatie. Door te reinigen kunnen ziekteverwekkers meer dan 90% worden verwijderd. Op dit moment zijn er twee methoden voor het reinigen van laparoscopische chirurgische instrumenten : handmatige en ultrasone automatische reinigingsmachines. De meest gebruikte methode is kunstmatige reiniging.


Na de operatie werden de laparoscopische instrumenten onmiddellijk gedrenkt in de 1: 300 neutrale multi-enzymreiniger gedurende 10 minuten. Het enzym kon snel eiwitten en organische stoffen afbreken, zodat het resterende bloed, organische stof en slijm niet werden gecoaguleerd op het apparaat, dat gemakkelijk te reinigen was. Verwijder alle demontageonderdelen en plaats ze apart. De kern van elke behuizing is uitgetrokken en volledig gedrenkt. Spoel vervolgens elk onderdeel zorgvuldig af met het stromende water. Het instrument met de holte wordt gebruikt om de zachte borstel herhaaldelijk te wassen met de borstelkop aan beide uiteinden. Verwijder alle weefselfragmenten en verwijder tegelijkertijd het andere organische materiaal.


Na het reinigen wordt het ongeveer 2 minuten in de smeervloeistof van de apparatuur geplaatst en vervolgens verwijderd en de tang van elke verbinding geopend. De instrumenten met de holte worden door het hogedruk luchtpistool in de holte geblazen totdat het water wordt afgevoerd, zodat het volledig is gedroogd en in een koele en droge speciale opslagkast wordt geplaatst.


De verwerking van lens en optische kabel


Na de operatie veegt het natte gaas gedoopt met een neutrale multi-enzymreiniger het oppervlak van de lens en het oppervlak van verschillende draden schoon en gebruikt het een zachte doek met een sterke waterabsorptie. Bij het plaatsen van de vezelkabel moet deze zonder hoekverdraaiing in de speciale doos van de laparoscoop worden geplaatst en is het vouwen in de hoek of het overdreven buigen ten strengste verboden. Het spiegeloppervlak wordt gebruikt met afgeroomde katoenen bal of wattenstaafje. Veeg het spiegelpapier met de klok mee schoon om te voorkomen dat u het met een ruwe doek afveegt, om de spiegel niet te beschadigen en het gebruik te beïnvloeden.


Zhejiang Geyi Medical Instrument Co., Ltd.

Adres: No. 190 Chutian Road, Xixing Street, Binjiang Zone, Hangzhou, Zhejiang, China

Contactpersoon: Desiree Shu

Tel: + 86-571-86676319

Fax: + 86-571-86676306

Mobiel: +86 15868407021

E-mail: desiree@geyi-medical.com

Website: www.geyi-medical.com

                www.geyimedical.com