Desinfectie- en sterilisatievereisten voor algemene medische benodigdheden

Jul 13, 2019
Desinfectie- en sterilisatievereisten voor algemene medische benodigdheden

(1) Alle chirurgische instrumenten en artikelen die menselijke weefsels of steriele organen binnengaan worden allemaal geautoclaveerd of chirurgisch ingesneden in de endoscoop van de steriele kamer en zijn accessoires, zoals laparoscopie, artroscopie, ventrikelspiegel, cystoscopie, paleis. Het sterilisatieniveau moet worden bereikt voor de endoscoop en dergelijke.


(2) Algemene medische benodigdheden zoals sfygmomanometers die zijn blootgesteld aan een ongebroken huid, stethoscopen kunnen schoon worden geveegd en gedesinfecteerd met ethanol. Als de manchet van de bloeddrukmeter is besmet met bloed of lichaamsvloeistoffen, moet op schone basis 500 mg / l beschikbaar chloor worden gebruikt. Desinfecteer en laat het 30 minuten weken voordat u het schoonmaakt.


(3) Apparaten die in contact komen met ononderbroken slijmvliezen, zoals vaginale diffusors, openers, tongtangen, tongspatels, lichaamstemperatuurmeters, enz., Na gebruik, reinigen, decontamineren, desinfecteren, drogen, hittebestendige apparaten zoals diffusors, openingen. tongspatel wordt gesteriliseerd door hoge temperatuur, en de thermometer wordt ondergedompeld en gedesinfecteerd met chloorontsmettingsmiddel gedurende 30 minuten op basis van reiniging.


(4) Apparaten die indirect in contact staan met de oppervlakkige lichaamsholte door de pijpleiding, zoals zuurstofbevochtigingsflessen, ventilatoren, anesthesie-instrumenten, vernevelaars, gastro-intestinale decompressoren, afzuiginstallaties, drainagekanonnen, enz., Kunnen op een schone basis resistent zijn . Hoge temperaturen kunnen worden gebruikt voor autoclaveren. Het kan worden gereinigd en vervolgens gedurende 30 minuten worden ondergedompeld in 500 mg / l chloorbevattende preparaten. Het wordt gespoeld met schoon water en gebruikt voor desinfectie. Het is strikt vereist om een desinfectie-oplossing te gebruiken. De natte oplossing wordt aangebracht met steriel water, zoals continu gebruik om de bevochtigingsoplossing dagelijks te verversen en het instrument elke week te vervangen voor desinfectie.