Hoe te controleren of de Veress-naald de buikholte binnendringt?

Oct 22, 2018
Hoe te controleren of de Veress-naald de buikholte binnendringt?


Na het prikken van Veress Needle is er een reeks eenvoudige methoden om te detecteren of de positie van de priknaald in de buikholte komt vóór insufflatie.

1. Infusie-experiment: eerste pomp met een 20 ml-spuit, zo niet pompen, wat een negatieve druk in de buikholte suggereert; injecteer vervolgens 20 ml lucht, zoals het injecteren van lucht is zeer eenvoudig, zal geen weerstand ondervinden, wat suggereert dat gas gemakkelijk de buikholte kan binnendringen; Tot slot is er nog steeds niets terug te trekken, wat suggereert dat de Veress Needle de buikholte is binnengedrongen en dat het geïnjecteerde gas zich in de buikholte verspreidt.

2. De staart zwaaien: de gebogen staart zwaait de naald naar links en rechts en de punt van de naald wordt geschud in de tegenovergestelde richting met de pees van het punctiepunt als draaipunt. Als de naald met een grote amplitude op de pees oscilleert, bevindt de punt van de naald zich op de rectushuls. Op dit punt moet de naald opnieuw worden geponst en de naald dieper worden geplaatst. Sommige mensen denken echter dat wanneer de priknaald binnenkomt, deze niet kan bewegen, omdat als deze in de darm of het bloedvat wordt geplaatst, de beweging zonder doel de wond zal vergroten.

3. Hangende valtest: Nadat de veress-naald is binnengetreden, druppelt er een druppel vloeistof aan het uiteinde van de naald. Als de veress naald zich al in de buikholte bevindt, als gevolg van de negatieve druk in de buikholte, vloeit de vloeistof aan het uiteinde van de naald soepel en op het moment dat de buikwand wordt opgetild, een toename van de intra-abdominale druk versnelt de influx van vloeistof. Als de druppels aan het uiteinde van de naald blijven hangen, komt de naaldpunt niet in de buikholte.

4. Luchtstroomtest: nadat de priknaald is verbonden met het pneumoperitoneum, is de aanvalsnelheid van de buikholte niet groter dan 1L / MIN. Als de intra-abdominale druk snel stijgt, geeft dit aan dat de veress naald niet in de buikholte komt.


Zhejiang Geyi Medical Instrument Co., Ltd.

Adres : No. 190 Chutian Road, Xixing Street, Binjiang Zone, Hangzhou, Zhejiang, China

Contactpersoon: Desiree Shu

Tel: + 86-571-86676319

Fax: + 86-571-86676306

Mobiel: +86 15868407021

E-mail:   desiree@geyi-medical.com

Website: www.geyi-medical.com

                www.geyimedical.com