Onderhoud en reiniging van chirurgische instrumenten

Sep 21, 2019
Onderhoud en reiniging van chirurgische instrumenten

Ten eerste, het onderhoud van nieuwe apparatuur


(A) reinigingsmethode


Voeg alkalisch reinigingsmiddel toe aan leidingwater, pas de watertemperatuur aan volgens de instructies in de instructiehandleiding voor reinigingsvloeistof. De temperatuur wordt in het algemeen ingesteld op 60 ~ 85 ° C. De inweektijd van het instrument wordt gekozen volgens de kwaliteit van roestvrij staal, in het algemeen 10 ~ 20min. Na het weken afspoelen met kraanwater. . Bij mechanisch reinigen is de spoeltijd 2 minuten.


(2) Passiveren


Passivering van het oppervlak van het apparaat kan het apparaat beschermen tegen corrosie en roest. Voeg bij het passiveren van het oppervlak van het nieuwe instrument een ontkalkings- en ontkalkingsmiddel toe aan het gedeïoniseerde water, pas de watertemperatuur aan volgens de vereisten van de instructiehandleiding voor reinigingsvloeistoffen, meestal op 60 ~ 85 ° C, laat 20 min of 60 min weken en laat het gedeïoniseerde water tweemaal passeren. Spoel, spoel met gezuiverd water bij een watertemperatuur van 85 ° C, elke spoeltijd is 2 minuten en droog het instrument ten slotte.


Ten tweede, het onderhoud van opslagapparatuur


Het extra reserve-apparaat moet vóór opslag grondig worden gedroogd. Instrumenten met vergrendeling moeten worden geopend of niet volledig vergrendeld. Door de gesp te bevestigen, zullen de kaken, het handvat en de mof onder constante spanning staan en het instrument beschadigen.

Ten derde, het dagelijkse gebruik van apparatuuronderhoud


(1) Onderhoudsprincipe


1. Kies, afhankelijk van de verschillende materialen van het apparaat, het juiste medische smeermiddel voor instrumentonderhoud, behoud de flexibiliteit van het scharnier en de mof van het instrument, verminder de metalen wrijving tussen de gewrichten van het apparaat, verminder het spotten en help het instrument om oxidatie te weerstaan en het oppervlak van het instrument glad te houden. .


2. Regelmatig onderhoud moet worden uitgevoerd na gebruik van het apparaat, vooral als het apparaat met scharnierende of bewegende componenten na elk gebruik moet worden onderhouden. Smering en onderhoud van het instrument moeten worden uitgevoerd voordat het apparaat wordt verpakt.


3. Handmatige smering en mechanische smering worden gebruikt volgens de kenmerken en de fijnheid van het instrument.