Het verschil tussen metaal en titanium

Sep 21, 2019
Het verschil tussen metaal en titanium


Een metaal is een substantie die glans heeft (dat wil zeggen, sterk reflecteert op zichtbaar licht), ductiel is en gemakkelijk geleidend, thermisch geleidend en dergelijke is. De meeste metalen elementen op aarde bestaan in de natuur in een chemische toestand. Dit komt omdat de meeste metalen meer chemisch actief zijn, en slechts een zeer klein aantal metalen zoals goud en zilver in een vrije staat bestaat. Metalen komen veel voor in de natuur en worden veel gebruikt in het leven. Ze zijn een zeer belangrijke en veel gebruikte stof in de moderne industrie.

Titanium ziet eruit als staal, heeft een zilvergrijze glans, is een overgangsmetaal dat al geruime tijd als zeldzaam metaal wordt beschouwd. Titanium is geen zeldzaam metaal. Titanium is goed voor ongeveer 0,42% van het totale gewicht in de aardkorst.


16 keer de totale hoeveelheid koper, nikkel, lood en zink. Op de zevende plaats in de metaalwereld, met meer dan 70 mineralen die titanium bevatten. Titanium heeft hoge sterkte, lage dichtheid, hoge hardheid, hoog smeltpunt en sterke corrosieweerstand; hoogzuiver titanium heeft een goede plasticiteit, maar wordt bros en hard wanneer onzuiverheden aanwezig zijn.


Neem contact op

Adres: nr. 190 Chutian Road, Xixing Street, Binjiang Zone, Hangzhou, Zhejiang, China

+8618368818685

rita@geyi-medical.com